PLAN RADA VRTIĆA OD 1. 6. 2020. I OBAVIJEST ZA RODITELJE ČIJA SE DJECA VRAĆAJU U VRTIĆ

RADNO VRIJEME SVIH VRTIĆKIH KUĆA U PRVOM TJEDNU LIPNJA JE OD 5:30 DO 16:30 SATI. ZA NAREDNE TJEDNE RADNO VRIJEME ĆEMO KORIGIRATI U SKLADU S ISKAZANIM POTREBAMA RODITELJA-KORISNIKA

MOLIMO RODITELJE AKO IMAJU POTREBU ZA DRUGAČIJIM RADNIM VREMENOM VRTIĆA DA SE JAVE RAVNATELJICI ILI OBAVIJESTE ODGOJITELJE

Obavijest za roditelje-korisnike usluga Dječjeg vrtića Đakovo čija djeca nastavljaju polaziti Vrtić u lipnju 2020. godine

Poštovani roditelji djece koja se vraćaju u Vrtić od 1. 6. 2020. godine, molimo Vas da se prije polaska djeteta u vrtić upoznate s:

 • sažetkom istih uputa (pronaći ćete ga ispod ovog teksta) u koje je, od strane Dječjeg vrtića Đakovo, dodano nekoliko pojašnjenja s ciljem da gore navedene Upute uskladi s potrebama vrtićke organizacije, a osmišljenih na način da osnovni smisao sadržaja iz Uputa nije ugrožen (navedeno je označeno u tekstu).

Sažetak Uputa HZJZ-a od 20.5.2020. – dio koji se odnosi na roditelje     

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA (…)

 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u vrtić na način da prilikom dolaska u ustanovu, prolaze obaveznu dezinfekciju ruku na predviđenom i označenom mjestu kao i dezinfekciju obuće prolaskom kroz dezbarijeru.
 • Osoba koja dovodi dijete u ustanovu kreće se isključivo desnom stranom hodnika te se ne zadržava u njemu (dodatak DV-a Đakovo).
 • Nakon dezinfekcije odlazi s djetetom do garderobe (gdje se pridržava razmaka od 1,5 metra od ostalih) te u slučaju da su dva roditelja već u garderobi, pričeka na hodniku do ulaska u garderobu (dodatak DV-a Đakovo).
 • Dijete ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu.
 • U garderobi na posebnom obrascu roditelj se potpisuje pri dolasku i odlasku (dodatak DV-a Đakovo)
 • Petkom se odnosi odjeća iz garderobe, a ponedjeljkom donosi nova (dodatak DV-a Đakovo)
 • Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. Kada je god moguće, u pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19, to jest nije starije životne dobi (65 i više godina) niti je kronični bolesnik.
 • Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove.
 • Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju telefonom odgojiteljima ili ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 • Ako djeca razviju simptome COVID infekcije tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji/učitelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku moraju doći po dijete.
 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 • Djecu treba poticati da održavaju distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi.
 • Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.
 • Djecu treba poticati da redovito i pravilno peru ruke prije ulaska u svoju skupinu, prije i nakon pripreme hrane, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa, uvijek kada ruke izgledaju prljavo.
 • Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun. Pri pranju ruku pridržavajte se naputaka za pravilno pranje ruku: https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf
 • Nakon pranja ruku sapunom i vodom, za sušenje ruku neophodno je koristiti papirnate ručnike za jednokratnu upotrebu koje nakon korištenja treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem.
 • Djecu treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke.
PLAN RADA VRTIĆA OD 1. 6. 2020. I OBAVIJEST ZA RODITELJE ČIJA SE DJECA VRAĆAJU U VRTIĆ
Scroll to top