2021. – Piškorevci – EU

Više od četiri desetljeća stanovnici s područja Grada Đakova čekali su na otvaranje nove vrtićke kuće u okviru Dječjeg vrtića Đakovo. Nakon što je sada već daleke 1980. godine otvoreno novo zdanje vrtićke kuće Vila, od 15. veljače 2021., u Piškorevcima djeluje još jedna vrtićka kuća, i to u novoizgrađenoj i moderno opremljenoj zgradi, te prostornim uvjetima za 40ak djece. 

Na svečanom otvorenju nove vrtićke kuće, ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo, Ambra Kordić u svom je govoru istaknula da otvaranje vrtića u Piškorevcima dolazi u pravom trenutku jer je zahtjeva za upis sve više, a u novi vrtić smjestit će se dvije odgojno-obrazovne skupine djece.

Gradonačelnik Marin Mandarić osvrnuo se na projekt realizacije izgradnje dječjeg vrtića koji je započeo u lipnju 2018. godine rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa kada je Grad Đakovo kupio nekadašnje školske stanove na čijem je mjestu niknuo novi vrtić u Piškorevcima. Izgradnja vrtića počela je u lipnju 2019. godine, a Grad Đakovo se godinu ranije prijavio na Program mjera ruralnog razvoja te za gradnju vrtića dobio oko 3,7 milijuna kuna od kojih se 85 % udjela odnosi na Europsku uniju, a 15 % na sredstva Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost izgradnje vrtića u Piškorevcima, rekao je gradonačelnik, iznosi više od 5,5 milijuna kuna.

Otvaranju su nazočili i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji je nazočio i kao izaslanik ministrice poljoprivrede. Obojica su čestitala gradonačelniku, njegovim suradnicima i ravnateljici dječjeg vrtića kao i svim sudionicima ovog projekta koji je doprinio podizanju kvalitete života u ruralnim sredinama.

NAKON 41 GODINE NOVA VRTIĆKA KUĆA DJEČJEG VRTIĆA ĐAKOVO – SVEČANO OTVOREN VRTIĆ U PIŠKOREVCIMA
Scroll to top