Projekti vrtićke kuće Vila

Projekt “Zanimanja” – pedagoška godina 2023./2024.

Postigao si uspjeh u svom polju kad ne znaš je li ono što radiš posao ili igra.

– Warren Beatty

DULJINA PROJEKTA: od početka listopada 2023. godine do kraja lipnja 2024. godine

IZVOĐAČ PROJEKTA: sva djeca i djelatnici vrtićke kuće Vila

CILJ PROJEKTA: Potaknuti radoznalost, razumijevanje, i poštovanje različitih zanimanja kod djece te podržati njihov tjelesni, emocionalni, kognitivni i jezični razvoj kroz interaktivne i prilagođene aktivnosti. Projektni cilj također uključuje jačanje svijesti o važnosti raznolikosti zanimanja i poticanje pozitivnih stavova prema različitim ulogama u društvu.

PROVEDENE AKTIVNOSTI

ZANIMANJA: djelatnici Državne ergele Đakovo

Ribice, Kikići i Bubamare išli su u posjet Državnoj ergele Đakovo. Djeca su imala prilike voziti se na fijakeru u čemu su uživali. Gospođa Tina Blažević upoznala je djecu s konjima, objasnila im što vole jesti, kako ih treba njegovati i slično. Djeca su doznala što svakodnevno rade djelatnici ergele kako bi pripremili konje za natjecanja i uvježbali ih da sudjeluju u predstavama.

ZANIMANJE: policajac

Povodom Dana hrvatske policije Bubamare su posjetile Policijsku postaju Đakovo. Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Kroz šetnju prostorima zgrade Policijske postaje upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

ZANIMANJE: prehrambeni tehnolog

U sklopu projekta skupinu Bubamare posjetila je gospođa Sanja Zrinušić koja je predstavila svoje zanimanje prehrambeni tehnolog. Upoznala ih je s odjećom koja se koristi u radu u laboratoriju te priredila jako zanimljive pokuse. Djeca su uživala, a usput naučila puno korisnih stvari. Dobili su i poseban zadatak – redovito brinuti o biljkama i grahu koji im je ostavila te promatrati promjene koje se događaju.

ZANIMANJE: komunalni djelatnik

Kikići i Bubamare posjetili su Dan Univerzalovih otvorenih vrata gdje su upoznali njihove djelatnike koji su ih upoznali sa specijaliziranim vozilima, alatima i strojevima te im objasnili što oni svakodnevno rade.

ZANIMANJE: djelatnici i korisnici Doma za starije i nemoćne

Ribice su u suradnji s roditeljima Tene R. organizirali posjet Domu za starije i nemoćne Đakovo. Mali istraživači saznali su tko živi u Domu i što se sve tamo radi. Djeca su bake i djedove razveselila pjesmom! Nakon obilaska doma, vrijedno smo zasukali rukave i pomogli bakama u izradi kiflica. Sreća s jedne i druge strane bila je neprocjenjiva!

ZANIMANJE: bankar

Povodom Svjetskog dana štednje koji se obilježava svake godine 31. listopada, skupina Bubamare upoznala je rad djelatnika u poslovnici HPB banke. Djeca su imala priliku upoznati rad banke neposrednim iskustvom. Zanimalo ih je gdje odlaze ušteđeni novci pa su im ljubazne djelatnice objasnile da u banci postoje sefovi gdje se čuvaju novci. Pokazale su nam različite valute od kojih su djeca raspoznavala eure. Dječju pažnju privukao je bankomat.

Prijašnji projekti

Priče iz davnine – pedagoška godina 2022./2023.

Putovanje Europom – pedagoška godina 2021./2022.

Vrtićki etno kutak – pedagoška godina 2020./2021.

Moje tijelo u pokretu – pedagoška godina 2019./2020.

Scroll to top