2018. – Vila – EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Nakon što je završena energetska obnova jedne od zgrada Dječjeg vrtića Đakovo, na prigodnoj svečanosti, 25. 10. 2018., uz nastup mališana i blagoslov vlč. Ivana Kunčevića vrtićka kuća Vila je svečano otvorena.

Brojnim roditeljima i uzvanicima obratila se ravnateljica Ambra Kordić koja se u pozdravnom govoru zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog važnog projekta te je zaslužnima dodijelila Povelju zahvalnosti, u prvom redu Gradu Đakovu. Povelju je preuzeo gradonačelnik Marin Mandarić rekavši kako ulaganja u Vrtić ne prestaju. Rekao je i kako Grad planira poboljšanje uvjeta i povećanje kapaciteta, kroz izgradnju novih prostora za buduće korisnike vrtića. Za ovakve projekte uvijek je bilo i bit će, rekao je, novaca u Gradu Đakovu.

Projekt energetske obnove sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Ukupna vrijednost projekta je 2.249.253,02 kuna, od tog iznosa EU sufinancira 678.534,34 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije preuzelo je na sebe 705.184,85 kn prihvatljivih troškova projekta, dok ostatak sredstava osigurava grad Đakovo. Nakon energetske obnove zgrada je prešla iz energetskog razreda E u energetski razred C.

Uz radove vezane za energetsku obnovu, Grad Đakovo je dodatno investirao u bojanje zidova, lakiranje parketa te obnavljanje sanitarnih čvorova, a kupljena je i nova oprema, krevetići i previjališta.

Scroll to top