2021. – Botić – SDUDM

Središnji državni ured za demografiju i mlade je, sredinom veljače 2021., objavio Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, a Grad Đakovo u suradnji s DV Đakovo bio je jedan od prijavitelja. Poziv je raspisan u svrhu osiguravanja financijskih sredstava za projekte ulaganja u objekte dječjih vrtića usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

U svibnju je stigla pozitivna ocjena projekta te je 27. 5. 2021. gradonačelniku Marinu Mandariću uručen ugovor u vrijednosti od 500 tisuća kuna za adaptaciju kuhinje i prizemlja vrtićke kuće Botić.

Radovi su započeli 29. rujna 2021. te su zahtijevali reorganizaciju rada na vrtićkoj kući Botić, no najvažnije je što je izvođenje radova teklo uz neometan rad Vrtića.
Provedeni su radovi uređenja triju soba dnevnog boravka djece u prizemlju te pripadajućih sanitarnih čvorova i garderoba. Radovi su uključivali kompletnu izmjenu instalacija, sanitarija, rasvjetnih tijela (i zastora), dijela podnih obloga, radijatora, krečenje i uklanjanje dotrajalog namještaja. Nakon navedenoga, uslijedila je rekonstrukcija glavne vrtićke kuhinje. Za vrijeme izvođenja radova kuhali smo u izdvojenom kuhinjskom pogonu. Kuhinja nakon izvedenih radova veličinom odgovara smještajnim kapacitetima vrtića, a osigurava i mogućnost kuhanja većeg broja obroka u slučaju povećanja broja djece uključene u vrtić. Uz kuhinju se nalazi i garderoba za osoblje te sanitarni čvor, a u sklopu kuhinje je i ostava za namirnice. Kupljena je kompletna nova oprema za kuhinju. Važna promjena koja se dogodila kroz radove je i obnova dijela stare dvorane (prostora koji je bio dio nekadašnje spavaone ili dvorane) koji je postao nova soba za boravak djece.

Scroll to top