2020. – Ruksak pun kulture – MZO i MK

Dječji vrtić Đakovo je, odmah po otvaranju natječaja, iskazao zanimanje za provedbu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, kako zbog samih ciljeva i namjera programa, tako i zbog prethodnog pozitivnog iskustva stečenog sudjelovanjem u istome. U svibnju 2020. je Ministarstvo kulture objavilo popis odabranih dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje, koji su prošli na natječaju, i u kojima će se odvijati umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture, a među odabranima je i Dječji vrtić Đakovo.

Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a realizacija programa Ruksak (pun) kulture u Dječjem vrtiću Đakovo bila je u svibnju 2021.

U sklopu navedenoga projekta, održana je predstava Zamisli, a zatim i radionica za djecu starije odgojno-obrazovne skupine. Predstava se bavila istraživanjem mehanizama maštanja, pokazala je djeci razne načine na koje mogu maštati te ih je ohrabrila da se usude biti drugačiji, a izveli su je glumci teatra Tirena.
Nakon predstave, koja se održala na terasi vrtića, djeca su s voditeljicom radionice otišla na dvorište gdje su otkrili da je mašta supermoć sviju nas.

Kako prepoznajemo važnost približavanja kulture i umjetnosti djeci predškolske dobi te rado sudjelujemo u svim kulturnim sadržajima koji nam se nude u svrhu senzibiliziranja djece za kulturu i umjetnost, rado smo ugostili profesionalne umjetnike u sklopu ovoga, hvalevrijednog programa. Osim toga, i sami su roditelji istaknuli kako su djeca bila zadovoljna nakon kazališne predstave što je i njih same veselilo.

Scroll to top