OSNOVNE INFORMACIJE ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE

Poštovani i dragi roditelji,

Pred nama je nova pedagoška godina koja počinje 1. rujna 2022. god. (četvrtak). Molimo da pročitate cijelu ovu obavijest u kojoj su osnovne informacije važne za polazak djece u vrtić, a ističemo i važnost Kućnog reda Vrtića koji također molimo da pročitate i poštujete.

Prvi dan polaska u vrtić potrebno je ponijeti LIJEČNIČKU POTVRDU i KOPIJU IMUNIZACIJSKE ISKAZNICE (ako iste niste već predali ili ako je došlo do promjena) te ih predati odgojiteljima u skupini.

U RUKSAKU ponijeti:
• papuče
• pidžamu
• rezervnu odjeću u skladu s vremenskim prilikama
• vrećicu (kako bi odgojiteljice spremile prljavu odjeću)
• čašu
• JASLIČARI – pelene (ako su potrebne), 3 partikle koje ostaju u vrtiću, kremu za guzu ako djetetu ne odgovara Pavlovićeva mast koju u vrtiću koristimo

Dijete u vrtić trebate dovesti do 8:30 sati (u vrtićku kuću gdje je dijete upisano). Za djecu koja su primljena u jaslice, molimo pročitati odjeljak Adaptacijski plan za jaslice (niže u ovoj obavijesti).
Na vratima soba bit će objavljeni popisi djece polaznika skupina. Kada nađete sobu na kojoj se nalazi ime Vašega djeteta, zajedno s njim ulazite u garderobu, ostavljate djetetov ruksak te dijete samo ili uz Vašu pomoć obuva papuče, zatim pokucate na vrata sobe dnevnog boravka i pričekate odgojiteljicu koja će preuzeti Vaše dijete. Molimo da tada prenesete odgojitelju ako postoji kakva specifičnost vezana za Vaše dijete.

Još nekoliko informacija:
• Potrebno je obilježiti osobne stvari Vašeg djeteta, staviti inicijale na čašu, etiketu pidžame, papuče i sl.
• Petkom se doma nose pidžame na pranje te se oprane donose ponovno u ponedjeljak.
• Čaše se peru u vrtiću, tako da ih ne trebate nositi kući na pranje.
• Nakon svakog izostanka djeteta zbog bolesti, od pedijatra treba donijeti POTVRDU da je dijete zdravo za ponovni ulazak u skupinu.

Mi smo obavezni obavijestiti Vas o svim zdravstvenim promjenama koje se kod djeteta dogode za vrijeme boravka u vrtiću kao što ste i Vi obavezni obavijestiti odgojiteljice o promjenama koje su se dogodile poslijepodne, tijekom noći ili preko vikenda, kako bi imale pravovremene informacije te uvid u cjelovito i objektivno djetetovo stanje.

O svim mogućim poteškoćama i dvojbama u periodu prilagodbe, a i kasnije tijekom pedagoške godine, možete razgovarati sa članovima stručnog tima i, naravno, s odgojiteljima u skupini.

Roditeljski sastanci za svaku pojedinačnu skupinu održat će se sredinom rujna o čemu će Vas pravovremeno obavijestiti odgojitelji/ce.

Za sva pitanja ili dvojbe molimo da nam se obratite!

Adaptacijski plan za jaslice za početak pedagoške godine 2022./2023.

OSNOVNE INFORMACIJE ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE
Scroll to top