Završeno stručno osposobljavanje odgojiteljica za provedbu vjerskog programa “Kateheza Dobrog Pastira”

U nedjelju, 9. 5. 2021. održao se svečani program uručenja potvrda Kateheze Dobroga Pastira u dvorištu vrtića Sunčev sjaj-Nazaret. Ponosni smo što su naše dvije odgojiteljice, Monika Martinović i Martina Vrbanec, završile stručno osposobljavanje, položile ispite i osposobile se za provedbu vjerskog programa “Kateheza Dobrog Pastira”.

Dječji vrtić Đakovo kontinuirano potiče djelatnike da se prijave na razne edukacije, seminare i ostale vidove stručnog usavršavanja. Stručno usavršavanje je, prije svega, namijenjeno poboljšanju rada, dopunjavanju znanja i okrijepi stručne kompetentnosti. Odgojitelji se tako upoznaju s novim i alternativnim metodama i oblicima rada, novim sadržajem, pogledima na razvoj djeteta, različitim načinima poticanja djetetova razvoja, novom tehnologijom i slično, čime podržavaju važnost cjeloživotnog učenja.
Također, treba reći kako još dvije odgojiteljice našega vrtića pohađaju edukacije pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu iz Religioznog odgoja i kateheze pa će i one, vrlo skoro, biti nositeljice programa s kanonskim mandatom za vjerski odgoj.
Nastavno na to, treba reći da odgojitelji trenutno pohađaju i edukacije za informatičko opismenjavanje te edukacije za provođenje programa ranog učenja engleskog jezika.

Završeno stručno osposobljavanje odgojiteljica za provedbu vjerskog programa “Kateheza Dobrog Pastira”
Scroll to top