?Uskrsne aktivnosti?

DUGE UŠI IMA
DOBRO ČUJE S NJIMA,
PO ZELENOJ TRAVI
TRČI ON U SKOKOVIMA,
A NA MIRNOM PROPLANKU
GRICKA SLASNU MRKVICU.?

?

Našu je dječicu na terasi, protekloga tjedna, dočekao veseli gost. Bila je to prigodna aktivnost promatranja životinje iz neposredne okoline koja je se uklopila u odgojno obrazovne aktivnosti ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsa, a ujedno prilika da naučimo čime se zeko hrani, gdje živi i što znači briga o životinjama.

?Zeki su se obradovale i jasličke skupine koje su simpatično na prvi pogled uzviknule “maca”.

Vrtić njeguje i potiče blagdansko okruženje i ozračje kroz koje djeca zadovoljavaju svoje potrebe. Svaki blagdan ima svoj smisao i poruku. Obogaćivanje tim poruka svakodnevno djetetovo iskustvo u vrtićkim  skupinama i u obitelji pridonosi kvalitetnom odrastanju svakog djeteta. Tijekom cijelog tjedna planirali smo poticaje usmjerene običajima vezanima uz Uskrs različitim likovnim, glazbenim, stvaralačkim, simboličkim i istraživačko – spoznajnim aktivnostima; tradiciji šaranja pisanica?, ukrašavanja grana, izrade zečića, uskrsnih košarica?, čestitki i sl. te vam donosimo nekoliko fotografija naših aktivnosti.

Nakon što smo otpratili našeg zeku sigurno natrag kući, naše je dvorište posjetio još jedan veseli zeko koji nas je uputio u potragu za čokoladnim jajima na prostoru dvorišta vrtića.

Potraga je dodatno obogaćena glazbenim aktivnostima koje su dio naše svakodnevice, a bile su prilika da zeko posluša koje smo pjesmice naučili tijekom tjedna.

?Uskrsne aktivnosti?
Scroll to top