Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi

Dječji vrtić Đakovo je, odmah po otvaranju natječaja, iskazao zanimanje za provedbu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, kako zbog samih ciljeva i namjera programa, tako i zbog prethodnog pozitivnog iskustva stečenog sudjelovanjem u istome.

U svibnju je Ministarstvo kulture objavilo popis odabranih dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje, koji su prošli na natječaju, i u kojima će se odvijati umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture, a među odabranima je i Dječji vrtić Đakovo.

Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a realizacija programa Ruksak (pun) kulture započet će početkom ove pedagoške godine. Tijekom prvog polugodišta 2020./2021. godine, neki od umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica u sklopu Ruksaka (punog) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, posjetit će Dječji vrtić Đakovo kada će se dogovoriti termini gostovanja.

Kako prepoznajemo važnost približavanja kulture i umjetnosti djeci predškolske dobi te rado sudjelujemo u svim kulturnim sadržajima koji nam se nude u svrhu senzibiliziranja djece za kulturu i umjetnost, veselimo se ugostiti profesionalne umjetnike u sklopu ovoga, hvalevrijednog programa. Osim toga, imamo i punu potporu roditelja koji sami ističu kako su djeca zadovoljna nakon svake kazališne predstave, glazbenih radionica i slično, što i njih same veseli.

Smatramo da se djeci, sudjelujući u programu Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2020. godinu, omogućuje stjecanje pozitivnog pristupa svim vrstama umjetnosti i kulture, na što smo veoma ponosni jer smo posrednici u tom procesu.

Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi
Scroll to top