Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja. Na ovaj dan, Svjetska zdravstvena organizacija poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi pa se naš Vrtić, kao i proteklih godina, rado pridružio obilježavanju.

Cilj današnjih aktivnosti je bio, zajedno s djecom, osvijestiti važnost brige o zdravlju i naučiti nove načine kako djeci približiti zdrave navike. U odgojno-obrazovnim skupinama su se provodile aktivnosti važne za očuvanje zdravlja te su se tematski obrađivala sljedeća područja: tjelesna aktivnost, pravilna prehrana, važnost vode za zdravlje i prevenciju bolesti te važnost odmora i spavanja. Tako su djeca danas čitala slikovnice, u novinama tražila zdrave i nezdrave namirnice, izrezivala ih te slagala piramidu zdrave hrane, izrađivala čestitke povodom današnjeg dana, boravila na zraku te se bavila tjelesnim aktivnostima.
Na ovaj su način, odgojiteljice i djeca pridonijeli osvještavanju važnosti razvijanja zdravih navika od najranije dobi. A, kako izgledao dan, pogledajte na fotografijama 😊

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja
Scroll to top