Obavijesti za roditelje novoupisane djece u primarni program Dječjeg vrtića Đakovo u pedagošku godinu 2021./2022. i održavanje uvodnog roditeljskog sastanka

Poštovani roditelji novoupisane djece,
potpisivanje ugovora provodit će se od 16. 8. 2021. do 20. 8. 2021. u upravi Vrtića (L. Botića 7/A, Đakovo) u vremenu od 8:00 do 15:00 sati. Molimo roditelje koji su prilikom predaje Zahtjeva za upis djeteta priložili potvrde poslodavca o radnom odnosu ili ugovore o radu, da prilikom dolaska na potpisivanje ugovora obavezno donesu Potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ispis radnog staža).
Ako u tom razdoblju ne možete doći potpisati ugovor, molimo Vas da nas o istome obavijestite na e-mail upisiuvrtic@gmail.com
Sklapanjem ugovora, dijete je upisano u vrtić. Ukoliko se roditelji ne odazovu na potpisivanje ugovora, smatra se da su odustali od vrtića.

Za što bolju adaptaciju djece kreirali smo Upitnik za roditelje pri upisu djeteta u jaslice/vrtić (klikom na poveznicu ispod preuzimate Upitnik) te Vas molimo da ga ispunite i pošaljete na e-mail adresu upisiuvrtic@gmail.com ili donesete prvom prilikom u Vrtić.

Također, pripremili smo za Vas Osnovne informacije i tekst Adaptacija djece; Idemo u vrtić s osmijehom (nalazi se u poveznici ispod) te Vas molimo da ih pročitate.

OSNOVNE INFORMACIJE

Prvi dan polaska u vrtić potrebno je ponijeti LIJEČNIČKU POTVRDU (ne stariju od mjesec dana) i KOPIJU IMUNIZACIJSKE ISKAZNICE (ako istu niste već predali ili ako je došlo do promjena) te ih predati odgojiteljici u skupini.
Isto tako, U RUKSAKU ponijeti:

• papuče
• pidžamu
• rezervnu odjeću u skladu s vremenskim prilikama
• vrećicu (kako bi odgojiteljice spremile prljavu odjeću)
• čašu
• JASLIČARI – pelene (ako su potrebne), 3 partikle koje ostaju u vrtiću, kremu za guzu ako djetetu ne odgovara Pavlovićeva mast koju u vrtiću koristimo

Dijete u vrtić trebate dovesti do 8:30 sati jer će se tada moći pripremiti za doručak.
Na vratima soba bit će izvješeni popisi djece polaznika skupina. Kada nađete sobu na kojoj se nalazi ime Vašega djeteta, zajedno s njim ulazite u garderobu, ostavljate djetetov ruksak te dijete samo ili uz Vašu pomoć obuva papuče, zatim pokucate na vrata sobe dnevnog boravka i pričekate odgojiteljicu koja će preuzeti Vaše dijete (roditelji ne ulaze u sobe dnevnog boravka).

Još nekoliko informacija:
• Potrebno je obilježiti osobne stvari Vašeg djeteta, staviti inicijale na čašu, etiketu pidžame, papuče i sl.
• Petkom se doma nose pidžame na pranje te se oprane donose ponovno u ponedjeljak.
• Čaše se pere u vrtiću, tako da ju ne trebate nositi kući na pranje.
• Nakon svakog izostanka djeteta zbog bolesti, od pedijatra treba donijeti POTVRDU da je dijete zdravo za ponovni ulazak u skupinu.

Mi smo obavezni obavijestiti Vas o svim zdravstvenim promjenama koje se kod djeteta dogode za vrijeme boravka u vrtiću kao što ste i Vi obavezni obavijestiti odgojiteljice o promjenama koje su se dogodile poslijepodne, tijekom noći ili preko vikenda, kako bi imale pravovremene informacije te uvid u cjelovito i objektivno djetetovo stanje.
O svim mogućim poteškoćama i dvojbama u periodu prilagodbe, a i kasnije tijekom pedagoške godine, možete razgovarati s članovima stručnog tima i, naravno, s odgojiteljicama u skupini.

Poziv na uvodni roditeljski sastanak za roditelje novoupisanih polaznika u dobi do tri i pol godine

Poštovani roditelji novoupisane djece u najmlađe skupine vrtićkih kuća Botić, Vila, Mažuranac i Piškorevci,

ako je Vaše dijete od rujna polaznik DV Đakovo i mlađe od tri i pol godinemolimo da se odazovete pozivu na prisustvovanje roditeljskom sastanku koji će se održati u četvrtak, 26. 8. 2021. s početkom u 17:30 sati, u vrtićkoj kući Botić (L. Botića 7/A, Đakovo).

Ukoliko je Vaše dijete i u prethodnoj pedagoškoj godini pohađalo vrtić, ne trebate prisustvovati uvodnom roditeljskom sastanku.

Cilj uvodnog roditeljskog sastanka je upoznati Vas s programom rada vrtića, vrtićkim skupinama, pripremom djece za dolazak u vrtić, adaptacijom djece po dolasku u vrtić, kućnim redom vrtića, napucima o zdravlju djece, financijskim i ostalim obvezama korisnika vrtića te ostalim informacijama važnim za boravak Vašeg djeteta u vrtiću.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu.

Ako niste u mogućnosti prisustvovati roditeljskom sastanku ili ste roditelj novoupisanog djeteta starijeg od tri i pol godine, molimo Vas da detaljno pročitate Osnovne informacije i tekst Adaptacija djece; Idemo u vrtić s osmijehom (nalaze se iznad u obavijesti).

Obavijesti za roditelje novoupisane djece u primarni program Dječjeg vrtića Đakovo u pedagošku godinu 2021./2022. i održavanje uvodnog roditeljskog sastanka
Scroll to top