Dan ružičastih majica obilježen u DV Đakovo

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, poznat i kao Dan borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja, obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka zato što je u školu došao odjeven u ružičastu majicu posvećenu podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative i, kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje obilježavanja Dana ružičastih majica u Hrvatskoj (2014. godine) je CEPN (Centar za edukaciju i prevenciju nasilja – Đakovo). Promocijom Dana ružičastih majica postiglo se prepoznavanje obljetnice diljem naše zemlje te se na taj dan nosi ružičasta majica (ili bedž) od strane svih koji podržavaju tu ideju.

Naša su djeca danas, zajedno sa svojim odgojiteljicama, obilježila ovaj važan dan te poručila kako “nasilje nema opravdanje, stoga nema mjesta ni u društvu, ni u našem vrtiću!”

Dan ružičastih majica obilježen u DV Đakovo
Scroll to top