2.4. Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Pročitajte više: https://www.autizam-suzah.hr/o-autizmu/

U vrtiću smo 2. travnja obilježili svjetski dan podizanja svjesnosti o poremećajima iz spektra autizma. Brojnim aktivnosti podizali smo svijest o autizmu i važnosti prihvaćanja različitosti u svim dobnim skupinama.

Plava boja autizma predstavlja podsjetnik da je autizam gotovo 5 puta češći među dječacima (1 od 54) nego među djevojčicama (1 od 252).

Puno igre, smijeha i razgovora ????
Dan autizma?u skupini Zečići (gore) i medenjaci (dolje).
Jesmo mali, ali s velikim srcima podrška smo svojim prijateljima u njihovom danu različitosti, poručuju nam Medenjaci!

Balone s porukom o prihvaćanju različitosti svako dijete će ponijeti kući kao podsjetnik na današnju temu.

Skupine Iskrice i Pužići
Vrtićka kuća Mažuranac

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen je i u vrtićkoj kući Piškorevci. Obuhvatili smo različitosti i praktično pokušali dočarati njihovu svakodnevicu simboličkim aktivnostima. ?

“Jakove, gdje si?” Dvoje djece ima povezom zavezane oči i jedan od njih je Jakov dok ga drugi traži postavljajući pitanje “Jakove gdje si?” unutar kruga kojeg čine ostala djeca. Kada ga pronađe, parovi se izmjenjuju.

Skupina Pčelice

Skupina Leptirići
Skupine Malci i Tintilinići

Nadamo se da će baloni s porukom, s kojim sva djeca iz vrtića odlaze kući, biti prilika roditeljima za razgovor o prihvaćanju sve djece, bez obzira na njihove razlike ili poteškoće.

Pozivamo roditelje da se informiraju i osvijeste o poremećaju te tako omoguće napredak svom djetetu ili pruže podršku obiteljima koje žive s autizmom svaki dan.

2.4. Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Scroll to top