?? Ruke mijem, brašno sijem ???

„…Kapica na glavi, mijesim tijesto tako vješto….“

Pogodi tko sam? ??‍?

Pekar, misliš? ??

Tijekom prošlog tjedna obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naši mališani postali su pravi pekari koji su kroz niz zanimljivih aktivnosti uživali modelirajući tijesto, ali i kušajući vlastite proizvode. U nastavku pročitajte i pogledajte što smo sve radili. ?

Vrtićka kuća Vila

Ruke su nam bijele…. mijesimo tijesto i pune su nam zdjele. A kruha i kolača bit će ko’ u priči.????.   U sobama se našim čula pjesma, smijeh i veselje. (laugh)(music)(party_popper). Prvo smo  naučili sve o žitu-brašnu-kruhu i naučili sve o tome što nam daje zemlja, plodove. (corn)????

Nakon toga slijedi naš najveći gušt-mijesiti tijesto. ??‍? Kapice na glavi, pregače zavezane, a u rukama razvijači za tijesto. Volimo biti veliki, volimo biti važni, a najviše volimo pokazati svoje znanje i svoja umijeća u pekarskim poslovima. ? Pravili smo kruh, kiflice, perece, razne oblike cvijeta, srca, sunca…❤️??

Neizostavan dio bili su bakini kolači ?. Osim što su bili jako ukusni, miris se širio cijelim vrtićem ?.

Nije fora sve vam reći… ??

??

Vrtićka kuća Botić

Na vrtićkoj kući Botić  zajedno smo proslavili Dane kruha na našoj terasi gdje smo se počastili sa raznim pekarskim proizvodima.. ???

Kroz cijeli tjedan smo uz svoje pregače, valjke i modlice postali pravi mali pekari.. ?‍??‍? Mijesili smo, pravili fine pite od jabuke, sira, tikvica i zaključili kako je dobro biti pekar!

Vrtićka kuća Mažuranac

„Jagodice“ i „Trešnjice“ jako su se veselile aktivnostima povodom Dana kruha jer za ovakve prigode uživaju i na svježem zraku vrtića.  Ponuđene aktivnosti djeca su samostalno odabirala i zadržavala se u njima ovisno o interesu. Mijesili su tijesto, valjali, oblikovali ga, a neki su i kušali kakvoga je okusa ????. Sve je bilo popraćeno prigodnim pjesmicama i pokretnim igrama. ?

Vrtićka kuća Piškorevci

Skupine „Zvjezdice“ i „Tigrići“, obilježile su Dane kruha kroz aktivnosti modeliranja slanim tijestom ???, pravljenja pite od jabuka ??, prigodnim pjesmicama ♪, recitacijama, pričama ? i likovnim aktivnostima ??️. Kroz navedene aktivnosti razvijali smo finu i grubu motoriku, koordinaciju oko-ruka te upoznavali djecu s kulturom ophođenja prema hrani.

Na kraju bismo istaknuli da sve ove aktivnosti ne bi bile moguće bez izvrsne suradnje ostvarene s roditeljima, stoga vam ovim putem želimo reći HVALA! ?

?? Ruke mijem, brašno sijem ???
Scroll to top