Sudjelovanje na radionici “Sunce, naša zvijezda” ☀️

U sklopu Tjedna astronomije, koji se odvija od 7. do 12. studenoga u Đakovu, Dječji vrtić Đakovo imao je čast ugostiti tajnika Hrvatskog astronomskog saveza, gospodina Doriana Božićevića.
On je danas posjetio naš vrtić te je u skupini Sovice proveo izuzetno zanimljivu radionicu na temu “Sunce, naša zvijezda”. Po završetku radionice, odveo je djecu na dvorište vrtića kako bi, uz pomoć teleskopa, promatrali Sunce. Naše su Sovice, ali i njihove odgojiteljice, oduševljene radionicom i promatranjem veličanstvenoga Sunca te puni dojmova i željni novih znanja, pozvali Doriana da nas, što prije, ponovno posjeti, provede s nama dan i otkrije još puno novih i zanimljivih činjenica.

S obzirom da nismo skrivali oduševljenje viđenim, gospodin Dorian nas je pozvao da večeras dođemo na Trg J. J. Strossmayera kako bismo, zajedno s njim, promatrali Mjesec, Jupiter i Saturn.

Ovom prilikom, želimo se zahvaliti Hrvatskom astronomskom savezu, Zajednici tehničke kulture Grada Đakova i domaćinu – Astronomskom društvu “Orion” na organizaciji zanimljive i poučne radionice.

Sudjelovanje na radionici “Sunce, naša zvijezda” ☀️
Scroll to top