Kako su “Pčelice” obilježile Svjetski dan pčela ?

Povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela, 20. 5., “Pčelice” su se upoznale sa životom pčela. Pažnju smo, najviše, posvetili procesu proizvodnje meda u košnici. Stoga nas je zanimalo odakle pčele uzimaju nektar, zatim smo istaknuli važnost biljaka, a onda smo i proučili građu cvijeta.

Likovno-umjetničkim aktivnostima razvijali smo kreativno mišljenje, maštu i originalnost. Uz prigodne pjesmice, scenske tekstove i recitacije nastojali smo potaknuti svijest o važnosti pčela za okoliš. Kroz navedene aktivnosti smo se podsjetili kako pčele imaju važnu ulogu u ekosustavu te, osim što proizvode med, one i oprašuju biljke. Bez pčela NEMA oprašivanja, a bez toga ne bi bilo ni plodova, hrane pa ni ljudi.

Uz fotografije aktivnosti kojima smo se bavili i u kojima smo uživali, donosimo vam i nekoliko poticajnih, prigodnih tekstova ?

Nadamo se da smo se, kroz navedene aktivnosti, dobro pripremili za dogovorenu edukativnu radionicu koju će nam prezentirati prof. Tanja Schleis (pčelarica i članica Hrvatskog apiterapijskog društva). Jedva čekamo ?

Kako su “Pčelice” obilježile Svjetski dan pčela ?
Scroll to top