? Pričam ti priču u vrtiću: nastavak projekta ?

Prošli tjedan nastavili smo zajednički projekt vrtića i knjižnice „Pričam ti priču u vrtiću“. ? Kako se prošle nedjelje obilježavao Svjetski dan zagrljaja, tako je izabrana prigodna slikovnica „Zagrli me sad!“. ? Vesela je to priča o Grljenku, razigranom čudovištu koji je volio zagrliti svakoga koga bi upoznao. Uživao je u tome jer su poslije svi bili sretniji.

Prvi posjet knjižničarki bio je kod Tintilinića i Malaca na Botiću. Mališani su uživali u slušanju priče, a potom uposlili malene ručice izradom vlastitog „grli zagrli“ čudovišta! Na podlogu od hamer papira lijepili su raznobojne pompone pa, uz broj očiju po želji, izradili slatko mucasto čudovište i nadjenuli mu ime. ?✂️

Knjižničarke su posjetile i Trešnjice s Mažuranca gdje su pročitale istu slikovnicu. Budući da se radi o nešto starijoj djeci, i čudovišta koja su izrađivali nakon čitanja izgledaju nešto drugačije.

Nakon kreativnog rada djeca su sa zanimanjem prelistala i druge slikovnice na temu zagrljaja koje su im knjižničarke ponijele u vrtić. ???

Za kraj knjižničarke su djecu počastile bombonima?, a djeca njih ogromnim zagrljajima. ?

? Pričam ti priču u vrtiću: nastavak projekta ?
Scroll to top