? Održane dječje olimpijade ?

Protekla dva tjedna u našem vrtiću protekla su u pripremama za dječje olimpijade. Prva na redu bila je 12. Dječja olimpijada koja se održala 26. travnja 2023. na nogometnom stadionu „Đakovo“. Ukupno je sudjelovalo oko 140 djece đakovačkih dječjih vrtića Zvrk, Sunčev sjaj – Nazaret i Đakovo. Osamdesetak predškolaca iz našega Vrtića bilo je raspoređeno u dva tima, a natjecalo se u sljedećih pet disciplina: trčanje na 50m, štafeta 4×25m, skok u dalj, bacanje loptice u dalj i mali nogomet. Sve discipline bile su iste za djevojčice i dječake.

Nakon svečanog mimohoda djece i odgojiteljica iz sva tri vrtića, uslijedile su plesne točke. Naš vrtić predstavili su Pužići iz vrtićke kuće Botić. Poslije toga naša je Karla Jamnić pročitala olimpijsku zakletvu nakon čega je sve bilo spremno za početak natjecanja.

Naša djeca ustrajno su se borila unatoč vjetru koji je ometao natjecanje. Prijateljskog nadmetanja, ali i prave podrške nije nedostajalo, no svi su se vodili olimpijskim motom – važno je sudjelovati, a ne pobijediti. Po završetku disciplina sva su djeca dobila diplome i medalje za sudjelovanje.

Na samom kraju najboljim natjecateljima dodijeljene medalje za osvojeno neko od prva tri mjesta. Moramo se pohvaliti da smo imali natjecatelje na postolju u svakoj disciplini, a posebno je važno istaknuti discipline skok u dalj i bacanje loptice u dalj jer su naši dječaci u obje discipline osvojili sva tri prava mjesta. Ukupno je osvojeno 16 medalja (6 zlatnih ?, 4 srebrne ? i 6 brončanih ?) i 3 pehara (1. mjesto – djevojčice tim 1 ?, 2. mjesto dječaci tim 1, 3. mjesto djevojčice tim 1).! Tim 2 DV Đakovo odnio je ukupnu pobjedu na Olimpijadi, a Tim 1 osvojio 2. mjesto. ?

VIŠE FOTOGRAFIJA

Tjedan dana poslije, 4. 5. 2023., na istom mjestu održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu se natjecalo 12 dječjih vrtića s područja Osječko-baranjske županije. Budući da su domaćini ovogodišnjeg natjecanja bili Grad Đakovo i Zajednica športskih udruga Grada Đakova, naš vrtić imao je poseban zadatak. Kako i priliči pravoj Olimpijadi, otvorenje je bilo vrlo svečano, a naša su djeca posebno pridonijela tome. Osmero naše djece nosilo je zastavu Olimpijskog odbora, jedna djevojčica je pomogla pri paljenju olimpijskog plamena, a druga je djevojčica svečano izrecitirala olimpijsku prisegu. Bravo za naše mališane koji su odlično odradili svoje „posebne“ zadatke! ?

Tijekom samog natjecanja 450 mališana natjecalo se u 5 disciplina: trčanje na 50m, štafeta 4×25m, skok u dalj, bacanje loptice u dalj i mali nogomet. Sva naša djeca bila su odlična i hrabro su se borila do samog kraja natjecanja.

Upravo na kraju saznali smo tko su bili najbolji natjecatelji. Posebno smo ponosni na našu žensku malonogometnu ekipu koja je osvojila 1. mjesto, odnosno zlatnu medalju ?! Medalju istog sjaja osvojila je i sjajna Sara Grubeša koja je nadmašila sve djevojčice i odnijela pobjedu ? u bacanju loptice u dalj. Nešto slabije je bacila Sara Matijaković koja je u istoj disciplini osvojila brončanu medalju ?. Još jednu medalju donijela nam je Doris Gorski koja je u skoku u dalj bila treća ?. Cijela ekipa na kraju je zasjela na odlično 4. mjesto, a zbog poštivanja pravila i natjecanja u pravom sportskom duhu naša je ekipa osvojila pehar za fair play ??.

Čestitke svim našim mališanima i njihovim odgojiteljicama!

VIŠE FOTOGRAFIJA

ĐAKOVO TV – Olimpijski festival dječjih vrtića za OBŽ

STV – Više od 450 vrtićaraca odmjerilo sportske snage na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

OSJEČKA TV – U Đakovu održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića

? Održane dječje olimpijade ?
Scroll to top