?Otvorena nova vrtićka kuća u Piškorevcima ?

Jučer je u Piškorevcima svečano otvoren novi, suvremeno opremljeni vrtić kojeg će pohađati 35 mališana. Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić u svom je govoru istaknula da otvaranje vrtića u Piškorevcima dolazi u pravom trenutku jer je zahtjeva za upis sve više, a u novi vrtić smjestit će se dvije odgojno-obrazovne skupine djece.
Tako sada, uz vrtićku kuću Piškorevci, brojimo ukupno 370 djece u primarnom programu i oko 250 djece u programima predškole na 18 mjesta održavanja u gradu Đakovu, prigradskim naseljima i susjednim općinama.

Gradonačelnik Marin Mandarić osvrnuo se na projekt realizacije izgradnje dječjeg vrtića koji je započeo u lipnju 2018. godine rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa kada je Grad Đakovo kupio nekadašnje školske stanove na čijem je mjestu niknuo novi vrtić u Piškorevcima. Gradonačelnik Mandarić izrazio je zadovoljstvo što je jedno od đakovačkih prigradskih naselja dobilo vrtić, a u narednim godinama izgradnju vrtića mogu očekivati i druga prigradska naselja, za koja je već izrađena projektna dokumentacija, ali i Đakovo s još jednom vrtićkom kućom u naselju Sjever.

Otvaranju su nazočili i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji je nazočio i kao izaslanik ministrice poljoprivrede. Obojica su čestitala gradonačelniku, njegovim suradnicima i ravnateljici dječjeg vrtića kao i svim sudionicima ovog projekta koji je doprinio podizanju kvalitete života u ruralnim sredinama.

Na početku svečanog otvorenja hrvatsku himnu odsvirala je Eva Drenjančević, dok su svečanu vrpcu prerezala djeca odjevena u piškorevačko narodno ruho: Eva Petričević i Mauro Jokić. Vrtić su blagoslovili župnik župe Preobraženja Isusovog vlč. Damir Stanić i župnik župe sv. Dimitrija Igor Sikora.

Đakovo: Otvoren novi dječji vrtić u Piškorevcima vrijedan 5,5 milijuna kuna

Cijelo otvorenje nove vrtićke kuće Dječjeg vrtića Đakovo možete pogledati na YouTube kanalu Đakovo live na sljedećoj poveznici:

?Otvorena nova vrtićka kuća u Piškorevcima ?
Scroll to top