Dječji vrtić Đakovo
 

7. Dječja olimpijada – Đakovo 2016.

 U subotu, 23. travnja, u Nastavno-sportskoj dvorani održana je 7. Dječja olimpijada za djecu vrtićke dobi u organizaciji Grada Đakova, Zajednice športskih udruga Grada Đakova i  Ženskog odbojkaškog kluba Đakovo.
Prigodni zabavno-sportski program izveli su djeca i mladi KUD-a „Sklad“ te Plesni studio „Let's dance“.
Nakon svečanog mimohoda, započela su sportska natjecanja u kojima je sudjelovalo šest ekipa iz dječjih vrtića, „Vila 1“, “Vila 2”, „Mažuranac“, „Botićeva“, „Sunčev sjaj – Nazaret“ i „ Zvrk“. Ovogodišnju 7. olimpijadu otvorio je gradonačelnik Grada Đakova Zoran Vinković. Na ovogodišnjoj Dječjoj olimpijadi djeca su se natjecala u šest sportskih disciplina: štafetna utrka, štafetna utrka s preponama, štafetna utrka s autićima, nogomet- pucanje penala, košarka- slobodna bacanja i skok u dalj iz mjesta.

Nakon natjecanja najboljom ekipom u svim disciplinama proglašena je ekipa iz vrtića „Vila 1“, druga ekipa su bila djeca iz vrtića „L. Botića“, te su trećom ekipom proglašena djeca iz vrtića „Sunčev sjaj – Nazaret“. Vrtić „Vila 2“ zauzeo je četvrto mjesto, dok su peto mjesto zauzeli djeca vrtića „Mažuranac“ i šesto djeca vrtića „Zvrk“.

Fotografije s portala http://djakovo-danas.com